Geschiedenis

Andera Maastricht is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in de restauratie van antieke gietijzeren design radiatoren. Met een eigen import vanuit Amerika heeft Andera Maastricht een diepgaand assortiment van ruim 80 verschillende modellen van de antieke/klassieke gietijzeren radiatoren.

De eerste antieke gietijzeren radiatoren werden enkel gebruikt voor het verwarmen van de werkplaatsen in de fabriek. Daardoor waren deze uitvoeringen van de antieke gietijzeren radiatoren ook niet meer dan een buis met schijven (deze werkten als een soort convectie).

De antieke radiatoren werden destijds verwarmd door middel van de stoom die vrijkwam van de stoommachines in de fabriek hallen.

Later werden de antieke gietijzeren radiatoren verder ontwikkeld en verfraaid. Als gevolg hiervan werden ze geschikt bevonden als verwarming in de particulieren huizen.

Natuurlijk kon niet iedereen zich een antieke gietijzeren radiator veroorloven.
- Mensen van goede afkomst konden een zeer verfraaide antieke radiator kopen.
- De mensen die het nog beter hadden lieten antieke radiatoren met bordenwarmers maken of een antieke radiator die om een pilaar heen moest komen (antieke ronde radiatoren).
- Ook moesten de dienstmeiden in de keukens het warm hebben, zij kregen een antieke strakke radiator.

Doordat er in deze tijd zoveel verschillende antieke gietijzeren design radiatoren zijn gemaakt heeft Andera Maastricht een zeer uitgebreid assortiment. Zo heeft Andera Maastricht antieke radiatoren vanaf 40 cm hoog t/m 128 cm hoog. Hierdoor kan Andera Maastricht u antieke gietijzeren radiatoren aanbieden van de stijl perioden: Art-Deco, Jugendtill, Art-Nouveau en Rococo.

Andera Maastricht heeft diverse pronkstukken o.a: antieke wall radiatoren, antieke radiatoren met bordenwarmers zowel uit de Jugendstill periode als de Art-Deco periode en zelfs antieke ronde radiatoren.

De antieke gietijzeren radiatoren werden vroeger door middel van een mal gegoten. Aangezien gietijzer luchtbellen bevat test Andera Maastricht iedere antieke gietijzeren radiator altijd af op 4 bar. Hierdoor bent u bij Andera Maastricht verzekerd van een antieke radiator die 100% waterdicht is.

Andera Maastricht levert de antieke radiator in iedere gewenste RAL kleur of natuurlijk onze eigen kachelpoets lak of brons lak.

Omdat de antieke gietijzeren radiatoren meer wattage afgifte hebben dan de hedendaagse radiatoren kan Andera Maastricht ook de benodigde capaciteit van de betreffende ruimte berekenen. Vervolgens berekend Andera de benodigde wattage in het aantral elementen van de antieke gietijzeren radiator. Zodat dat u nooit onder of over capaciteit heeft.

 

 

bekijk hier onze antieke motief vloertegels